Bendrovė WPPH "ELENA" pradėjo savo verslą prieš 26 metus nuo mėsos ir sriubų užšaldymo, ir šiandien mes apdorojame daugumą šviežių produktų: vaisių, daržovių, grybų, žolių ir prieskonių, netgi žuvų kolageną. WPPH "ELENA" yra vienintelė kompanija Europoje, turinti veterinarinę mėsos ir pieno produktų perdirbimo priežiūrą.
· Pirmasis liofilizavimo procesas buvo naudojamas maisto pramonėje 1950 m. viduryje, kai JAV buvo sukonstruoti pirmieji dideli įrenginiai. Buvo gaminta "viskas viename" maitinimas kariuomenei ir astronautams.
· Galima Liofilizuoti bet kokį produktą, kuriame yra vandens, pvz., Vaisių, daržovių, žuvies, mėsos ir net antibiotikų bei vakcinų baltymų komponentų.
· Šiuo metu liofilizatai pasižymi nepakartojamu populiarumu tarp žmonių, kurie vertina sveiką gyvenimo būdą, taip pat tiems, kurie kuopia į kalnus, keliauja dviračiais, užsiima sportu.
Džiovinimas šaltyje (LIOFILIZAVIMAS) - naujausias ir sveikiausias maisto konservavimo būdas!
Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra užšaldomi erdvėje, kurioje nėra oro (vakuume) ir dideliame šaltyje (-80 °C) išdžiovinami. Šio proceso eigoje uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, nepavirsdamas skysčiu. Būtent dėl šios priežasties, po liofilizacijos uogos ir vaisiai nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių uogų ir vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.
Liofilizatai išlaiko visą vitaminų, mineralų ir kitų maistinių medžiagų sudėtį. Manoma, kad po liofilizacijos lieka 95% pradinės produkto vertės, nes procesas vyksta steriliomis sąlygomis be jokių papildų ar konservantų. Liofilizuoti produktai neturi bakterijų, kurios gali būti šviežiuose produktuose.
Taip pat išgauname natūralų liofilizuotą baltymą - liofilizuotą kolageną iš žuvų, kuris palaiko sveiką odą, plaukus, kaulus ir dantys.
Kaip gaminama?
· Produktų surinkimas (10 kg šviežių vaisių = 1 kg liofilizuotų vaisių)
· Šaldymas
· Džiovinimas (Liofilizavimas)
· Pakavimas
Natūralus konservacinis procesas!
Liofilizatai išlaiko visą vitaminų, mineralų ir kitų maistinių medžiagų sudėtį!